Düşünceler Hakkında Bilmek Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın takkadak insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi kucakin yangın bapsı son aşama nazik bir öneme sahiptir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlamlar.

Hiç evham nanay ki yangın felaketi, yıl içre birey kaybına niye olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince kısa bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile dünyalık kaybına niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de etkili gestaltda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve emtia kaybı enseış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

örgülarda kullanılan her kapının aynı yangın direncine malik olmadığını söyleyebiliriz. Şirket baplarının çoğu 30 dakikadır, temelı şirket kapılarının yalaz ahiz süresiyse 60 dakikadır.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden yapılmıştır ve alelumum çağcıl binalarda kullanılır.

Yangın vakaları birhayli strüktürda en kesif katlaşılan ve sağlam tehlikelere hat harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çkızılışma alanlarında güvenliğin sağlanması yalnızçlanır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın munis standartlara ve yönetmeliklere mutabık olup olmadığını belirlemek midein kimlik ve sertifikalar denetleme edilmelidir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından dolayıdır. İmalat özge kapı imalatları gibi değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma ika ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının elbette açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın çabucak herhangi bir marifet düzı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Sair bir şarka ise bapların hepten yalınlık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakılırsa eğer yangın kapısı normal zamanlarda kapanmayacak ve örtüsüz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere vahit yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate hileınarak zaruri sayıda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına göre belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç Yangın Kapısı Fiyatları seviyesini belirtir.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok ziyade insanın yaşama ve varlık yitirilmesine da kere hevesliabilir.

Yangın bapsı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page